Leva i Hallenbygden

Vid Storsjöns strand och Oviksfjällens fot, i hjärtat av Jämtland, ligger Hallenbygden. Från Månsåsen i söder till Mattmar i norr, från Arvesundshalvön i öster till Hosjöbotten uppe på fjället i väster. Här trivs människor. 

Hallenbygden är en historisk bygd där människorna ständigt blickar framåt samtidigt som det värnas om traditionerna. Närheten till vatten, skog och fjäll är anledningen till att turisterna strömmar hit men också den stora anledningen till att många människor väljer att bosätta sig här.

Nära till allt

Från Hallen, som är centralorten i Hallenbygden, är det bara 50 minuter till Östersund och 25 minuter till Bydalsfjällen med sin fina skidåkning och fantastiska fjällmiljö.

Till Östersund tar du dig med trafikfärja över Storsjön, vintertid kan du ta dig över sjön på de isvägar som Trafikverket kontrollerar.

Företagarbygd

I Hallenbygden finns det många företag, allt från enskilda firmor, lantbruk och mellanstora bolag till Nord-Lock med drygt 100 anställda. Entreprenörsandan smittar av sig och både 2013 och 2014 tilldelades företagare i Hallenbygden priset ”Årets gröna guld” vid företagsgalan Guldgalan som arrangeras för företag i Jämtland och Härjedalen.

Jordbruksbygd

Klimatet vid Storsjön är milt, jorden är bördig och har brukats sedan människor blev bofasta vid sjön. Idag är det främst mjölk- och köttbönder som håller landskapet öppet, tidigare har bland annat korn och potatis odlats i bygden.