Fiske

I Hallenbygden finns det gott om fina fiskevatten både för dig som vill trolla efter röding, testa lyckan med flugspöet eller bara sitta på en brygga och meta.

Storsjön

trolling
Foto: Björn Dahlfors/dahlfors.com

I Storsjön går den stora och mytomspunna Kanadarödingen, men här finns också vanlig röding, öring, gädda, abborre, harr och mycket annan fin matfisk. Ute på flaket kan du fiska utan fiskekort, i övriga sjön så har olika fiskevårdsområden.

orange-linje

Dammån

flugfiske-2
Foto: Björn Dahlfors/dahlfors.com

Dammån är ett känt flugfiskeparadis, det är ett av landets få vattendrag med storvuxen lekvandrande öring med sjö- ström- tjärn och fjällfiske i Oviksfjällens vildmark. Dammån har sina källflöden i Anarisfjällen slingrar sig sedan ner genom Oviksfjällens vildmark och ut i Indalsälvens Kvitsleströmmar och Storsjön.

Varje år räknas antalet fiskar som passerar fisktrappan i Dammån, 2014 passerade 1205 fiskar, det är den högsta noteringen sedan mätningarna inleddes på 50-talet.

Läs mer:Dammåns fiskevårdsområde

orange-linje

Håckren

hacren
Foto: Kent Livendahl

Håckrenmagasinet erbjuder ett av Jämtlands bästa fiske. Detta är något helt annat än ”put & take”. Här finner du enbart naturligt uppvuxen fisk och sportfiske på högsta nivå. Beståndet består av öring, röding, harr, gädda, abborre och lake.

Läs mer: hackrenfiske.se

orange-linje

Hosjöbotten

hosjobotten
Foto: deattaarstiderna.se

Fjällfiske när det är som bäst, som gäst i samebyn Hosjöbotten kan du lösa fiskekort för fiske som gäller i fem sjöar och tjärnar på samebyns marker. Tre sorters fiskar erbjuder erbjuder vattnen: öring, röding och lake. Här finns generellt gott om fisk eftersom fisketrycket är lägre än på de statliga vattnen då fiske är reglerat med kvotering. Här finns både sjöar, tjärnar och bäckar. Det finns tre upplåtna strömmar för flugfiske,: Hållån, Blankan och Lövan.

Läs mer på De åtta årstidernas hemsida

orange-linje

Fiskekort

För alla fiskevatten i Hallenbygden, utom på flaket i Storsjön, måste du lösa fiskekort.

fiskekort.se och på ifiske.se kan du lösa fiskekort för flera vatten i Hallenbygden, även Ica Karl Ors Bua och andra butiker säljer fiskekort.