Smaka på Hallenbygden

I Hallenbygden behöver du inte gå hungrig, här finns de både restauranger, caféer och mathantverkare.

Mira Resturang & Pizzeria

Här serveras dagens lunch, pizza, hamburgare eller varför inte prova deras alá carté oavsett så får du en fullpott för dina smaklökar.

Se mer på facebook

orange-linje

hamncafeHamncaféet Arvesund

Intill Arvemuseet och Ångaren Arvesund ligger Arvesunds hamncafé som hålls öppet sommartid. Här kan du äta lättare luncher eller bara fika. Utsikten över Oviksfjällen med ångaren Östersund iförgrunden är fenomenal. Läs mer på deras hemsida.

orange-linje

Camp Dammån

Efter dammån ligger Dammåns Camping, där du kan lösa fiskekort och även ta dig en mycket god måltid mellan fiskefångsterna dina. Läs mer på deras hemsida.

orange-linje

gammalgardenSommarcafé Gärdsta

På gammalgården i Gärdsta brukar olika entreprenörer arrendera kök och servering. En miljö fylld av historia och när du ändå passar på att stanna så är ett besök i den medeltida kyrkan ett måste, likaså att se utställningen med saker från bygden. Här finns också en kopia av den berömda Marbymattan.

orange-linje

bydalen-matBydalsfjällen

Här finns många restauranger och café: Fjällhalsen, Bydalen, Hovde, Höglekardalen och Hosjöbotten. Högsäsong är det om vintern men några av restaurangerna håller även öppet under sommaren.

Så njut av lagad lunch som ett avbrott i skidåkningen, en à la carte på kvällen eller varför inte en afterski med vännerna.

orange-linje

bjurgardenBjurgården

På Bjurgården i Hallen serveras dagligen lunch till skolans elever, de boende på och allmänheten.
orange-linje

tivarsTivars på Norderön

Gårdsmejeri med en trevlig liten restaurang, från både restaurangen och uteserveringen är utsikten mot Oviksfjällen magisk. Här kan du äta lunch och lättare rätter. Sommartid arrangeras musikaftnar och med jämna mellanrum så är det även Afterfjös.
Du kan även hyra kajak och ta båt till Verkön.

Läs mer på deras hemsida.

orange-linje

agdasAgdas kafé i Mattmar

Hembakat och hemlagat för hela slanten. I Mattmar ligger detta mysiga kafé som har öppet året om. Dagtid serveras det lunch och fika.

Läs mer på deras hemsida

orange-linje

sundsbackenSundsbackens gårdsmejeri

Det lilla gårdsmejeriet i Kvitsle, mjölken till deras ostar kommer från gårdens kor. Vill du vara säker på att det är öppet så är det bäst att slå en signal innan du far, 070-440 83 78.

orange-linje

Tunnbrödsbagare

I Hallenbygden finns det en tunnbrödsbagare Wällvikens tunnbröd. Du hittar dem på Ica Karl Ors i Hallen och på Ica Porten i Myrviken.

orange-linje

Grönsaker

Vi i Hallenbygden har också en egen grönsaksodlare Trappnäs Gård, man kan på sommaren komma och köpa grönsaker direkt på gården, se deras hemsida